GATAVOJIES LAICĪGI!

Personu datu aizsardzības regula (GDPR) attiecas uz ikvienu uzņēmumu, kas strādā ar fizisko personu datiem. Tās galvenais mērķis - palielināt ikviena ES datu subjekta kontroli un aizsardzību pār saviem datiem. Regula stāsies spēkā jau 2018.gada 25.maijā, un pamatos ir diezgan līdzīga mūsu Fizisko personu datu aizsardzības likumam, tādēļ tiem datu pārziņiem, kuri jau šobrīd rūpējas par personas datu aizsardzību, nevajadzētu būt lieliem pārsteigumiem, tomēr ir arī dažas izmaiņas, kas būs jāievēro. Tā piemēram:

  • noteiktas personas tiesības atsaukt datu apstrādes piekrišanu un pieprasīt dzēst datus;
  • būtiski palielināti sodi par pārkāpumiem, paredzot līdz pat €20 miljoniem vai 4% no uzņēmuma un tā filiāļu apgrozījuma;
  • paplašināts “Personas datu” jēdziens;
  • ja darbinieku skaits ir virs 250, jānozīmē atbildīgais, kas pārraudzīs personas datu aizsardzību;
  • personas datu aizsardzības pārkāpumu gadījumā datu pārzinim 72 stundu laikā jāreaģē un jāinformē Datu valsts inspekcija;

Lai nodrošinātu atbilstību, SQUALIO cloud consulting kā pirmo soli piedāvā izpētīt esošo situāciju. GDPR novērtējuma rezultātā būs iespējams apzināt neatbilstības (ar GAP analīzi) un identificēt būtiskākos riskus saistībā ar personas datu apriti un aizsardzību.

UZZINI VAIRĀK:

 

 

MĒS NOTEIKTI VARAM PALĪDZĒT!

SQUALIO cloud consulting palīdzēs izvēlēties visizdevīgāko risinājumu, pielāgot to uzņēmuma prasībām un ieviest ikdienas darbībā. Papildus mūsu speciālisti var izveidot apmācību kursu, tieši Tava uzņēmuma specifikai, ietverot gan teorētisko sadaļu, gan arī praktiskās apmācības par jaunās programmatūras lietošanu.
 
Lai pieteiktos konsultācijai, sazinieties ar mums, rakstot uz info@squaliocc.com  vai zvanot uz tālruni 67509912.

 

Paldies, tavs pieteikums nosūtīts!

Šī mājas lapa izmanto sīkdatnes. Turpinot pārlūkot mūsu vietni, Jūs piekrītat mūsu sīkdatņu izmantošanas noteikumiem.